Header slideshow

Tips voor onderhoud van uw airco!

Tips voor onderhoud van uw airco

Een airco heeft regelmatig onderhoud nodig voor het optimaal functioneren van de airconditioning en het voorkomen van storingen of andere calamiteiten. Een goed onderhouden airco is zuinig, gaat lang mee en is beter voor uw gezondheid. Wij als airco specialist hebben aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Tip 1: Controleer de filters van uw airco

Zeker als u uw airco dagelijks gebruikt, verzamelt zich vuil op de filters van uw airco. Te veel stof op de filters verbind de werking en verspreid tevens stofdeeltjes, waardoor mensen last kunnen krijgen van de airco. U kunt de filter voorzichtig reinigen met een stofzuiger (alleen de buitenzijde) of met lauwwarm water afspoelen. 

Tip 2: Verwijder het vuil aan de buitenkant van uw airco

Op de buitenkant van uw airco verzamelt zich stof en vuil. Dit kan de werking van de airco verstoren, vooral als dit al een tijd niet meer is gebeurd. U kunt de airco gemakkelijk met een droge doek stofvrij maken. Uw airco zal beter functioneren én ziet er ook weer als nieuw uit.

Tip 3: Laat een specialist een jaarlijkse onderhoudsbeurt uitvoeren

Voor groter onderhoud zult u een erkend installateur zoals Technisch installatiebedrijf Toonen moet inhuren, omdat u dit zelf niet kunt doen. Bijvoorbeeld het bijvullen van het koelmiddel in de airco of het vervangen van de filters. Vaak is hier speciaal gereedschap voor nodig en specialistische kennis van welke producten voor welke airco geschikt zijn. Technisch installatiebedrijf Toonen heeft een speciaal serviceplan voor dit periodiek onderhoud, zodat u hier zelf geen zorgen meer over heeft.

Tip 4: Maak gebruik van de zelfreinigingsfunctie van de airco

Niet elke airco heeft een zelfreinigingsfunctie, maar indien uw airco dit wel heeft is het advies om deze functie regelmatig te gebruiken. De zelfreinigingsfunctie haalt het vocht uit de airco. en dat voorkomt de groei van schimmels en bacteriën. In de gebruiksaanwijzing van uw airco kunt u lezen hoe u de zelfreiningingsufnctie kunt gebruiken.

Advies over onderhoud aan uw airco

Wij adviseren altijd om het onderhoudsboekje van uw airco goed te bewaren en door te lezen, maar soms wilt u advies van een specialist en dan staan wij graag voor u klaar.  Of het nu gaat om een airco in uw huis, op kantoor of in uw winkel, u kunt altijd contact met ons opnemen.