Header slideshow

Storing cv-ketel zelf oplossen?

Wat kunt u zelf doen bij storing aan uw cv-ketel?

Storing cv-ketel

Storing cv-ketel

Een storing aan uw cv-ketel kan erg vervelend zijn en wilt u het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben.Denk bijvoorbeeld aan de koude wintermaanden als u geen verwarming meer heeft of wanneer u net wilt douchen en er geen warm water beschikbaar is. Technisch Installatiebedrijf Toonen helpt u graag als erkend installateur om uw cv storing te verhelpen. 

Er zijn een aantal dingen die u gemakkelijk zelf kunt controleren, waardoor de storing eventueel snel opgelost kan zijn. Ook zonder verstand van technische zaken kunt u onderstaande stappen doorlopen. 

Stap 1
Controleer of uw thermostaat nog werkt. Indien deze is uitgevallen, kan het zijn dat de batterij van de thermostaat op zijn. Daardoor wordt er geen signaal doorgegeven aan de cv-ketel.

Stap 2
Check of er een rare melding wordt weergegeven op het scherm van de thermostaat of op het display van de cv-ketel. Zoek vervolgens in de handleiding op wat deze melding betekent. Houdt deze informatie bij de hand als u contact opneemt met de storingsdienst om uw cv storing te melden. 

Stap 3
Is de hoofdschakelaar ingeschakeld en zijn er geen zekeringen doorgeslagen?

Stap 4
Controleer of er nog voldoende water in uw cv-ketel aanwezig is. De waterdruk moet tussen de 1 en 2 bar liggen. Indien de waterdruk te laag is, kunt u zelf water bijvullen. 

Stap 5 
Indien u geen reden kan vinden voor de cv storing, kunt u de cv-ketel resetten. Niet iedere cv-ketel heeft deze knop, maar indien aanwezig zal de cv-ketel opnieuw opstarten. Het probleem is dan wellicht verholpen. 

Stap 6
Heeft het flink gevroren de afgelopen tijd? Dan zijn de leidingen waarschijnlijk bevroren en zult u direct contact moeten opnemen met de storingsdienst.