Header slideshow

Storing cv-ketel zelf oplossen?

Wat kunt u zelf doen bij storing aan uw cv-ketel?

Storing cv-ketel zelf oplossen?

Storing cv-ketel

Storing cv-ketel

Een storing aan uw cv-ketel kan erg vervelend zijn en wilt u het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben.Denk bijvoorbeeld aan de koude wintermaanden als u geen verwarming meer heeft of wanneer u net wilt douchen en er geen warm water beschikbaar is. Technisch Installatiebedrijf Toonen helpt u graag als erkend installateur om uw cv storing te verhelpen. 

Er zijn een aantal dingen die u gemakkelijk zelf kunt controleren, waardoor de storing eventueel snel opgelost kan zijn. Ook zonder verstand van technische zaken kunt u onderstaande stappen doorlopen. 

Stap 1
Controleer of uw thermostaat nog werkt. Indien deze is uitgevallen, kan het zijn dat de batterij van de thermostaat op zijn. Daardoor wordt er geen signaal doorgegeven aan de cv-ketel.

Stap 2
Check of er een rare melding wordt weergegeven op het scherm van de thermostaat of op het display van de cv-ketel. Zoek vervolgens in de handleiding op wat deze melding betekent. Houdt deze informatie bij de hand als u contact opneemt met de storingsdienst om uw cv storing te melden. 

Stap 3
Is de hoofdschakelaar ingeschakeld en zijn er geen zekeringen doorgeslagen?

Stap 4
Controleer of er nog voldoende water in uw cv-ketel aanwezig is. De waterdruk moet tussen de 1 en 2 bar liggen. Indien de waterdruk te laag is, kunt u zelf water bijvullen. 

Stap 5 
Indien u geen reden kan vinden voor de cv storing, kunt u de cv-ketel resetten. Niet iedere cv-ketel heeft deze knop, maar indien aanwezig zal de cv-ketel opnieuw opstarten. Het probleem is dan wellicht verholpen. 

Stap 6
Heeft het flink gevroren de afgelopen tijd? Dan zijn de leidingen waarschijnlijk bevroren en zult u direct contact moeten opnemen met de storingsdienst. 

Stappenplan doorlopen?

Hoe kan ik een storing melden bij de storingsdienst?
Als erkend installateur van cv-ketel heeft Technisch Installatiebedrijf Toonen een storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is om u te helpen. Wij zijn bereikbaar via 024-6412591. Wij verhelpen uw cv storing gratis wanneer dit inbegrepen is bij het onderhoudscontract van uw cv ketel bij Technisch Installatiebedrijf Toonen. Arbeidsloon en voorrijkosten hoeft u dan niet te betalen. Door het eerst doorlopen van bovenstaande stappen kunnen wij sneller achterhalen wat het probleem is van de cv storing. 

Hoe kunt u storingen voorkomen?
Regelmatig en goed onderhoud aan uw cv-ketel verkleint de kans op vervelende storingen. Daarnaast is periodiek onderhoud vaak een vereiste in de garantievoorwaarden van de fabrikant van de cv-ketel. Door het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw cv-ketel bij een erkend installateur kunt u veel problemen voorkomen. Bij Technisch Installatiebedrijf Toonen kunt u snel en gemakkelijk online een onderhoudscontract afsluiten. Wij adviseren u ook graag over welk onderhoudscontract het beste bij u past.