Header slideshow

Een greep uit onze projecten.

in Wijchen, Nijmegen, Tiel, Oss en omstreken.

Duurzame warmtepomp LWDV in bestaande woning!

LWDV

Nieuwe alternatieven komen op de markt om de verduurzaming meer vorm te geven. Eén van de oplossing is de installatie van de hagelnieuwe Alpha Innotec LWDV. Een modulerende lucht water warmtepomp die één op één gebruikt kan worden voor het vervangen van de cv-ketel in een bestaande woning.

Het innovatieve aan deze lucht water warmtepomp is dat dit een modulerende lucht water warmtepomp is waarbij gebruik gemaakt wordt van propaan R290 als koudemiddel waardoor met gemak de 70° kan worden bereikt. Zelfs bij -22° buitentemperatuur. Met hoge rendementen, dus geschikt voor bestaande radiatoren en een hoog warm watertapcomfort.

Met het energielabel A++ en natuurlijk koudemiddel (R290 propaan) is de LWDV zeer milieuvriendelijk. Daarnaast is de LWDV één van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt (< 47 dB(A) in nachtmodus!.

In veel gevallen kunnen de bestaande afgiftesystemen, zoals radiatoren, blijven bestaan. Woningen kunnen hierdoor veel sneller en betaalbaarder van het gas af gehaald worden. Zonder grote bouwkundige renovaties.


 

LWDV

Nathan en Alpha Innotec hebben voor deze installatie op de tweejaarlijkse installatiebeurs VSK in Utrecht de Publieksprijs gewonnen met de eerste modulerende lucht/water warmtepomp op natuurlijk koudemiddel (R290 propaan). 

Belangrijk om te weten is dat voor deze warmtepomp subsidie kan worden aangevraagd namelijk de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.