Header slideshow

Verwarming.

Meer over verwarmingsketels.

Verwarming

Technisch Installatiebedrijf Toonen staat voor het professioneel installeren van uw centrale verwarming in de omgeving van Nijmegen. Onze CV-installateurs leggen uw centrale verwarming vakkundig aan en installeren de door u gewenste verwarming. Centrale verwarming is de meest gekozen en meest voordelige manier om een huis of bedrijfspand te verwarmen. 

Over centrale verwarming

Met centrale verwarming kunnen meerdere vertrekken tegelijkertijd worden verwarmd. De warmte wordt centraal opgewekt in een verwarmingsketel, oftewel de CV-ketel. In de CV-ketel wordt water opgewarmd door de verbranding van aardgas. Dit warme water stroomt vervolgens via leidingen naar de radiatoren. Radiatoren stralen de warmte uit naar de verschillende ruimtes.

Als het water is afgekoeld stroomt het weer terug naar de CV-ketel. In de CV-ketel wordt het water opnieuw op temperatuur gebracht. De gewenste temperatuur stelt u centraal in met een thermostaat. Als de radiatoren in uw huis of bedrijf beschikken over een radiatorknop, kunt u ook nog per ruimte de temperatuur bepalen.

Soorten CV-ketels

Er zijn verschillend soorten CV-ketels beschikbaar welke verschillen in rendement, prijs, capaciteit en benodigde techniek. De meest populaire CV-ketel is de HR-ketel. De HR-ketels geven een rendement van meer dan 100% en hebben een afvoer voor condenswater nodig die aangesloten wordt op het riool. Is zo’n afvoer niet beschikbaar? Dan wordt er vaak gekozen voor de VR-ketel met een rendement van 89%.

De HR-ketel en VR-ketel zijn beschikbaar als solo CV-ketel of als combiketel. De solo CV-ketel zorgt alleen verwarming en niet voor warm water uit de kraan. Daarvoor heeft u nog een losse boiler nodig. Een CV combiketel zorgt voor zowel verwarming als warm water. Welke CV-ketel het beste bij u past, is van verschillende factoren afhankelijk. Installatiebedrijf Toonen adviseert u hier graag over.

CV onderhoudscontract

Regelmatig onderhoud aan uw CV-ketel is erg belangrijk en het advies is dan ook om altijd een onderhoudscontract af te sluiten. Het onderhoudscontract wordt meestal direct afgesloten na aankoop en plaatsing van een nieuwe CV-ketel. Een CV-ketel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee als hij regelmatig goed wordt onderhouden.

Goed en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw CV-ketel zuinig en goed blijft werken. U verlaagt de kans op storingen en voorkomt problemen met garantie op de CV-ketel en de onderdelen. Installatiebedrijf bedrijf Toonen biedt verschillende onderhoudscontracten aan voor uw CV-ketel.

Geen leidingen en radiatoren in het zicht?

Als u een goed geïsoleerd huis of bedrijfspand heeft zonder spleten of kieren, kunt u ook kiezen voor een alternatieve meer energiezuinige manier van verspreiding van de warmte. 

  • Vloerverwarming en wandverwarming: Vloerverwarming en wandverwarming wordt steeds populairder, omdat het een zeer aangename vorm van warming is. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in alle ruimtes en in de winter kunt u met blote voeten in huis rondlopen.
  • Luchtverwarming: Luchtverwarming zorgt voor frisse en schone lucht in uw huis of bedrijfspand door het aanvoeren van verwarmde buitenlucht met een betere vochthuishouding en een gezond zuurstofgehalte.

Contact

Wilt u een nieuwe CV-ketel kopen of heeft u vragen over andere vormen van verwarming? Laat u dan door Technisch Installatiebedrijf Toonen vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden.