Header slideshow

Erkend leerbedrijf

Installatiebedrijf Toonen bezit het beeldmerk erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

SBB

Het beeldmerk erkend leerbedrijf is een titel om trots op te zijn. Sinds 1 augustus 2015 is er één landelijk beeldmerk voor alle erkende leerbedrijven. Het beeldmerk laat zien dat MBO-studenten worden opgeleid. Opleiden staat bij een erkend leerbedrijf hoog in het vaandel.

Bij het opleiden van jonge vakmensen spelen het onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol. Mbo-studenten leren veel in de praktijk. Daarvoor zijn professionele stages en leerbanen nodig in een veilige omgeving van een erkend leerbedrijf en met goede begeleiding door een praktijkopleider.

Het erkennen en ondersteunen van leerbedrijven werd door zeventien kenniscentra ondergebracht bij één organisatie: de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, ofwel SBB.

SBB beeldmerk erkend leerbedrijf

Voor leren in de praktijk is er…

één organisatie die alle leerbedrijven erkent
één contactpersoon voor leerbedrijf en school
één website voor stages en leerbanen
en één Servicedesk voor al uw vragen
SBB zorgt voor goede samenwerking tussen school en het leerbedrijf in de regio
voldoende en goede leerbedrijven
aandacht voor de belangen van sectoren
En er is persoonlijk contact met een adviseur praktijkleren

Op deze manier zorgt SBB er samen met een bedrijf voor dat beroepsonderwijs optimaal aansluit op de praktijk. Zo krijgen studenten de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en het bedrijfsleven de vakmensen die ze nodig hebben.

Nu en in de toekomst kunnen leerbedrijven en scholen dus rekenen op ondersteuning bij het opleiden van jonge vakmensen in de praktijk. SBB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt-, bpv- en doelmatigheidsinformatie.

Ook maken onderwijs en bedrijfsleven binnen SBB afspraken over thema's op het snijvlak van beroepsonderwijs en bedrijfsleven, zoals kwalificeren en examineren, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid. SBB werkt op sectoraal, regionaal en landelijk niveau.

Kernwaarden
SBB heeft drie kernwaarden: verbindend, adaptief en kundig. Deze kernwaarden zijn de rode draad in ons dagelijkse handelen. Het kantoor van SBB staat in Zoetermeer. Onze adviseurs praktijkleren werken vanuit huis in regioteams. Samen vormen we de ontmoetingsplek voor mensen en ideeën.